Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2023 17:08 - "Развитието" на България
Автор: novaposoka Категория: Политика   
Прочетен: 7856 Коментари: 5 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Преди години писах до НС на Р. България. Предполагах, че няма да се разгледа и мисля, че не е разгледано. Затова сега го публикувам в блога. Приемам всякакви коментари и моля да ми бъдат посочени неверните изводи в него!

Уважаеми депутати, обръщам се към Вас от гледна точка на обикновен български гражданин. Точно от тази гледна точка ще споделя някои въпроси, важни за народа и пренебрегвани от Вас. За 30 години демокрация тези въпроси остават нерешени и по тях Вие упорито мълчите, верни на приетата политическа линия и сигурни, че проблемите не трябва да се споделят с „простия“ народ.

ПЪРВО. До кога ще се делите на комунисти и антикомунисти. Заявявам, че в България не е имало комунисти, а сега няма антикомунисти. Не е имало комунистическа диктатура и няма антикомунистическа демакрация. Диктатурата беше АТЕИСТИЧНА. Тя продължи в още по-тежка форма и по време на така наречения демократичен период. Народните съдилища и избиването на кулаци и свещеници нямат нищо общо с комунизма. Но партийната линия беше такава - забрана на Бога. Отразена е във философския учебник за висшите учебни заведения: „...никакви свръхестествени, трансцедентални сили в света не съществуват“ (Афанасиев. Основи на философските знания, изд.  на БКП, София, 1964). Комунистическите партии отрекоха съществуването на сили, които са извън обсега на човешкото познание, без да могат да го докажат. В същото време те наричат това отрицание научно, а вярата в Този, Който управлява вселената и е създал живота в нея, за измислица.

Бивши комунистически кариеристи, „комунисти“ до 1989 г., поемат по новата посока на вятъра и решават да станат „антикомунисти“. Това са хора загрижени за собстеното си развитие в новия период. Те не се интересуват от състоянието на държавата и доказаха това в „демократичния“ преход. Те са същите, както преди, но едни от тях успяха да убедят народа, че други (същите като тях) са маскари. Тази фалшива пропаганда стана причина за лутане на народа, който не вижда, че го заблуждават, както и това, че неговото социално състояние се влошава. Напоследък си отвори очите, но все още не вижда държавнически подход от своите избиратели. Последният пример показа, че новото болшинство тръгва по старите пътища на разпродажба. Предложи един доказал се „експерт“-продажник за Премиер, и посочи като неотложна задача продажбата на ББР. Новите управляващи не виждат, а хората трябваше да им покажат, че повтарят нещо отречено. Държата и народът нямат никаква полза от подобен подход, но нововъзникналите политици не знаят какво да правят и копират досегашните модели на провалените партии. В последтсвие новото болшинство се отказа от продажбата, но продължи да защитава своята едностранчива позиция за мажоритарния вот. 

ВТОРО. Икономиката трябва да се развива в положителна посока, както в развитите страни. Така ли е у нас? Тя е основата, гарантираща съответното социално ниво. За сега на този проблем не се отделя нужното внимание. Работи се само с данъци и тяхното разпределение. Чакат се чужди инвеститори, които да присвояват принадения продукт от българския труд и да изнасят печалбите в чужбина. Народната инвестиция е забранена, защото някои умници са я обявили за вредна. Каква е енергетиката? Защо без някой да ни налага, спряхме 3 и 4 блок на ядрената централа? Защо не построихме централата в Белене и защо употребените народни пари се нарекоха гьол? Защото са руски и защото сме членове на НАТО. В същото време Турция построи руска атомна централа и сега увеличава евтината енергия за своя народ. Защо се забрани Южен поток и сега получаваме същия газ, но през Турция?    

ТРЕТО. Какво е здравеопазването? Няма ли най-после да се приеме подход, при който от болния няма да се изисква заплащане за скъпи консумативи, а всичко да бъде за сметка на общонародни средства. За сега, който е станал богат и може да заплати необходимите стредтсва, има надежда, а ограбения бедняк умира.

ЧЕТВЪРТО. Армията трябва да увеличава своята боеспособност. Имаме ли армия и може ли да се сравни нейната боеспособност с боеспособността на армията преди 1989 година?    

ПЕТО. Едно народно представителство трябва да се стреми към повишаване на жизненото равнище на своите избиратели. Може ли някой да каже, как се е подобрло жизненото равнище сега, с това преди 1989 година? Каква е днешната социална политика и тази преди 1989 година? Може ли да се посочи напредък в социално отношение? Електричеството намаля, а цената му непрекъснато расте. Водата се влошава, но събирачите на пари, без да правят нищо, искат още по-високи цени. Моля, обяснете на простие хора, как всичко продадено трябваше да се подобри, а вместо това, то се влоши. Нали казвате, че частната собственосст е по-добра? Това е политическа заблуда. Собствеността не притежава морални норми. Добър или лош може да бъде собственикът, а не собствеността. За 30 години през селата минават тежки превозни средства и разбиват пътищата, но никой не ги оправя. Хората протестират, но никой не ги чува. Напротив, Вие мислите, че трябва да са доволни от възможността за протести и наричате това явление демокрация. До кога ще се разсъждава популистки, като непрекъснато се изтъкват скъпите цени на стоките  в напредналите цени, и евтините у нас? Защо умишлено заблуждавате народа? Когато майка ми получаваше 196 лева пенсия, цената на дизела беше 40 стотинки. С посочената пенсия можеха да се закупят 490 литра гориво. Сега жена ми получава 340 лева пенсия. С нейната пенсия могат да се закупят 150 литра гориво. Същото е положението с електричеството, парното и водата. Трябва да се правят реални сметки и да се търси изход за повишаване на жизненото равнище, а не непрекъснатото му влошаване

ШЕСТО. Относно образователната система, забелязвате ли, че неграмотността расте? Отговаря ли се на въпроса, защо се отрекохме от състоянието, при което неграмотността беше ликвидирана? 

СЕДМО. Каква е нашата възпитателна система? Възпитава ли се поколението в съответствие с Божия закон? Отговорът е „НЕ“. А защо не се обръща внимание на Божия закон? Защото за възпитаниците на 75 годишната духовна диктатура, Бог не съществува. Да приемем, че не съществува, но защо не се признава вечния и непреходен Божи закон? Кой може да посочи нещо лошо в него? Няма такъв, но и няма да се появи, защото в него се отрича убийството, кражбата, лъжата, прелюбодейството и други неща, които пречат на свременните капиталисти. А в България капиталист не се става с две ръце. Просто трябва да се краде, в резултат от което едни стават милионери, други обедняват. Едните се гордеят с положението на работодатели, другите се превръщат в роби. За да не бъдат роби в собствената си родина, заминават на гурбет в чужбина.

ОСМО. Говори се за култура, но тази, която трябва да стои на първо място въобще не се познава. Духовната култура, с нейните ценности, продължава да се игнорира. Тези ценности са вечни и непреходни, но за бившите атеисти те не съществуват. Следи ли се за най-ваното постижение в областта на духовността – победата над католическата църква и приемане на протестанството. Това важно събитие е Реформацията, от която Вие въобще не се интересувате. Днес протестантска Америка се връща назад в духовно отношение, изразено в развитието на икуменическото движение в САЩ. Без да виждат това връщане назад, българските политици връщат своя народ, обявявайки православието за единствено правилната религиозна система. Римската църкава, в лицето на православието и католицизма, отново господства над  много народи. А Истината на Бибията се приравнява към въведените заблуди и се нарича религия. Коя църковна организация извършва своята дейност в съотвтствие с Библията, т.е., признава оригиналния Божи закон. Защо държавните ръководители не се интересуват от нея, от нейното състояние в България, а със страхопочитание се обръщат към средновековната и изостанала Православна църква? Защо е това поклонение  на патриарха, след като е казано: „Писано е: "На Господа твоя Бог да се кланяш, и само Нему да служиш"“ (Лука 4:8). Защо не се гледа напред, а се приема традицията, което е категорично връщане назад?

ДЕВЕТО. Освен на комунисти и антикомунисти, партийните функционери са въвели понятията ляво и дясно. Това е едно разделение, заблуждаващо народа, че едното е лошо, а другото добро. Истината е тази, че всеки е добър от своята партйна гледна точка, а другият е лош. Никой не изхожда от гледна точка на народа. А още по-лошо, никой не изхожда от гледна точка на Закона. Именно той ясно разграничава доброто от злото, а Бог, чрез Своето слово обявява резултата от вършенето на добро или зло. Човек трябва да рабере съвета от Библията: “Отклонявай се от злото и върши доброто, търси мира и стреми се към него“ (Псалми 34:14). В този дух са съветите дадени в Исус Навин 1:7, Псалми 37:27, Притчи 3:7, 4:5.

ДЕСЕТО. Във връзка с международните отношения нещата са твърде сложни. Много ръководни дейци не гледат на реалността, а на силата. Убедени, че САЩ са най-мощната държава, без да се интересуват от нейното поведение, безпрекословно изпълняват изискванията на „Големият брат“. Някои пророниха сълзи от радост, че станахме членове на НАТО. Наблюдава се сляпо възприемане на ценности, които не могат да се посочат, защото не съществуват. Напротив, САЩ излъгаха СССР относно разрушаването на двата противостоящи блока – Варшавският договор и НАТО. Въз основа на споразумението СССР изтегли своите войски от Европа, но САЩ не направиха това.  Те започнаха  да разширяват своя блок на Изток, обграждайки Русия. Наричат явната аресия демокрация, а отбранителните реакции на Русия – агресия. В Библията е пророкувано това поведение. „И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки; а говореше като змей“ (Откровение 13:11). Българските политици не искат да признаят тази явна истина. Изхождайки от въведената заблуда, заемат страната на една от силните противостоящи страни. С привързаността си към двурогия звяр те водят  страната към трета национална катастрофа, но сравнена с предишните две, тя ще бъде с космически размери. Българските политици не виждат това, а неспособността за виждане е признак на пълна духовна слепота.

Въпросите, които поставих, подробно и обосновано разглеждам в книгата „Победата“. Работил съм в продължение на 20 години и съм се съобразил с мнението на световно известни учени, писатели, поети, лауреати на Нобелова награда. Посочени са проблемите на сегашните еволюционисти, които те виждат благодарение на своето развитие, както  и на търсене отговор на въпросите, свързани с живота и реда във вселената. За разлика от тях, нашите еволюционисти са „замръзнали“, приели са отрицанието на Бога и са престанали да мислят. Относно мисленето, Нютон е малко снизходителен: „Който мисли половинчато, той не вярва в Бога. Който наистина мисли, той трябва да вярва в Бога“ (50 Нобелови лауреати и други велики учени за вярата си в Бога. https://nobelisti.com).

Моето мнение е, че народните представители трябва да работят за народа, а не за постигане на собствените си цели. Не стигат ли изминалите години, за да се разбере, че разпродажбата и даването на концесии водят до износ на капитали. Държавата и нейната социална роля замират и народът обеднява. Как ще се прекрати този налудничав подход? Защо чуждите инвеститори се обявяват за спасители? Защото се счита, че те са забогатяли легално, а нашите са крали. Това се вижда от всички. Как да се преодолее този проблем? Нека да се използват истински учени-икономисти, различни други специалисти, но не и бившите и сегашни „научни“ атеисти, които доведоха страната до това незавидно сътояние!
Богът и Неговият закон трябва да залегнат в нашата Конституция. Библията трябва да стане настолно четиво, не само на управляващите, а на всеки човек. Това е съветът към нас: „Тая книга на закона да се не отдалечава от устата ти; но да размишляваш върху нея денем и нощем, за да постъпваш внимателно, според всичко каквото е написано в нея, защото тогава ще напредваш в пътя си, и тогава ще имаш добър успех“ (Исус Навин 1:8).

УСПЕХ НА БЪЛГАРИЯ!

 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. blog13 - ЕДИНАДЕСЕТО. Депутатите не им е кеф ...
31.01.2023 17:19
ЕДИНАДЕСЕТО. Депутатите не им е кеф да те послушат - как предлагаш да ги принудиш?
цитирай
2. novaposoka - Нямам намерение да принуждавам
31.01.2023 17:43
Никого не искам да принуждавам. Налагането на едно мнение е диктатура. Виждам нещата такива, каквито са сега. Ако позицията ми по някои въпроси е неправилна, може да се посочи. Но всичко трябва да бъде добре аргументирано, а не просто заявено. Публикуването на "ЕДИНАДЕСЕТО" говори за посредственост на коментатора.
цитирай
3. raders - Надявам се скоро да проумееш колко ...
31.01.2023 21:30
Надявам се скоро да проумееш колко си далеч от истината, но със сигурност няма да се случи. Разбира се, никой няма да ти обърне внимание, защото голяма част от идеите ти са чисти глупости.
цитирай
4. novaposoka - Аргументирането на позицията
01.02.2023 09:32
Моите "глупости" са добре аргументирани, за разлика от неаргументираноито твърдение на raders. Като се има предвид, че изхождам от позицията на нашия Създател, "глупостите", за които се твърди, би трябвало да са Негови глупости. Много по-вероятно е този, който оспорва законността да е глупавият, а не Този, Който го е създал. Завърших моето изложение със стих от Библията, в който ни е даден съвет, да се ръководим от законността. Ако това е глупаво, приемам критиката, дори неаргументирана.
цитирай
5. blog13 - Никого не искам да принуждавам. ...
01.02.2023 16:32
novaposoka написа:
Никого не искам да принуждавам. Налагането на едно мнение е диктатура. Виждам нещата такива, каквито са сега. Ако позицията ми по някои въпроси е неправилна, може да се посочи. Но всичко трябва да бъде добре аргументирано, а не просто заявено. Публикуването на "ЕДИНАДЕСЕТО" говори за посредственост на коментатора.


Те не искат, а ти не искаш да ги принуждаваш. Аз съм глупав и ти си умен. Стой си умен - ама не можеш да разбереш нещо твърде елементрано, като че ли.
цитирай
6. novaposoka - Умен и глупав
03.02.2023 19:06
blog13, никого не съм определял като умен или глупав. Напротив, raders заявява: "...голяма част от идеите ти са чисти глупости". Не приписвай чужди позиции на мен! Колкото до близостта до истината, ИСТИНАТА е Христос. Той заявява: "Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене" (Йоан14:6). raders нека да прецени, кой е най-близо до истината! А това, което blog13 нарича "трвърде елементарно", не е трудно на него да го обясни на "глупаци" като мен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: novaposoka
Категория: Политика
Прочетен: 179193
Постинги: 88
Коментари: 127
Гласове: 89
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031