Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2020 22:00 - Духовност и религиозни заблуди
Автор: novaposoka Категория: Политика   
Прочетен: 433 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Гледната точка е различна. "Демократите" два пъти вземат властта с насилие, чрез блокади и пожари, но забравиха това. Днес защитават позицията с аргумента, че няма да се подадат на уличния натиск. Но тази арогантност е малка. Има друга, цинична, прозрачна, явна за всеки мислещ човек. Тя се изразява с желанието да се продължи с тези, които са крали, защото следващите ще "счупят държавата", т.е., ще крадат повече от тях. Значи, според управляващите, по-добри и пестеливи крадци няма. И вместо да сменя и гони крадците, народът ги слуша и ги дарява с власт. Резултатът - България е последна, рамо до рамо с Албания.

Защо повече от хората гласуват за тях? Причината е, че всички политически сили са сполучливо очернени от управляващата партия. А втората такава, БСП, сама подпомага своите противници. Тя е пълна с крадци, които се съревновават с ГЕРБ, дори апелират за съюз на крадците. Защо явният милионер Кирил Добрев се бори за власт? Нима защото го е грижа за обеднелия народ! Той е загрижен единствено за собствените си милиони. Същата грижа занимава и Георги Гергов. Същата грижа натоварва и многото нови капиталисти в БСП. Именно те трябва да освободят партията от своето присъствие.

За сега БСП не е социалистическа партия. Тя трябва да изключи от своите редици тези, които ограбиха държавата и доведоха мизерията в българското общество. Това нейно действие трябва да бъде доведено до знанието на целия български народ.

Другото важно действие, което трябва да извърши БСП, е да отмени забраната на БКП относно съществуването на Бога. След като тя се признава за наследник на БКП, трябва ясно да види фаталната грешка и да се отрече от нея. Тази грешка е публикувана в основния философски учебник на Афанасиев. Пагубната идея дълги години е била на вниманието на студентите от висшите учебни заведения. Още в началото на учебника е записано:

„Онези философи, които смятат, че материята е първична, а съзнанието вторично, производно на материята, спадат към материализма (от латинската дума „материалис“ – веществен). Според тях материята е вечна, нея никой никога не я е създал, никакви свръхестествени, трансцедентални сили в света не съществуват“ (Афанасиев. Основи на философските знания. Изд. на БКП, стр.10, 1964) .

От това твърдение произлизат всички останали творения на диалектическия материализъм. Толкова ли е трудно да се разбере, че принципът „Количествените натрупвания водят до качествени изменения“, е пълна глупост. Като толкова е лесно, да се събере на едно место чакъл, да се увеличава и да се чака появата на бетон, т.е., ново качество. Ако липсва съзнанието, за да изпълни определени изисквания, материята е безпомощна. То работи върху материята, а не обратното – трупане на материя за появяване на съзнание. Преди повече от две хиляди години гръцките философи стигат до извода за съществуване на свръхестествена сила. Днес безумните еволюционисти отричат тази обективна реалност. Именно на подобни сили гадателите дължат своите „необикновени“ способности. Отделен е въпросът, те с кои свръхестествени сили взаимодействат. Критерий за тяхното говорене и взаимодействие се намира в Библията, в която се казва: „Нека прибягнат при закона и при свидетелството! Ако не говорят според това слово, наистина няма зазоряване за тях“ (Исая 8:20).

Не може да има признание за тези, които не признават или напълно отричат Божието слово. Няма да има зазоряване за религиозни системи, които не признават Божия закон. А какво осъзнаване могат да притежават тези, които им плащат с народни пари за техния грях? Най-добре е религиозните системи да останат свободни и да получават пари от тези, които им вярват. По същият начин стои и въпросът с партиите. Нима българският народ ще бъде против тази справедливост? Само непълноценни същества биха оспорили тази необходимост.

Поради непреклонният атеизъм, завладял мозъците на днешния свят, посочените действия изглеждат почти невъзможни, особено за БСП. Но ако тя не може да се отрече от хрумването на еволюционистите, България ще има нужда от движение, което ще направи това. И тогава ще се осъществи заветът на Стоян Михайловски:

    Безвестен беше ти, безславен!... 
О, влез в историята веч, 
духовно покори страните,
които завладя със меч!




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: novaposoka
Категория: Политика
Прочетен: 179274
Постинги: 88
Коментари: 127
Гласове: 89
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031