Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2020 17:50 - Борбата срещу "Възраждане"
Автор: novaposoka Категория: Политика   
Прочетен: 1143 Коментари: 5 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Партията „Възраждане“ дава заявка за борба с беззаконието, превърнато в норма за поведение в нашето общество. Няма да привеждам доказателства за съществуващото беззаконие. Ако някой не вижда това, той сам доказва своята заблуда.

Като едно от най-големите прегрешения на „Възраждане“ се посочва неспазването на обещанието за отказ от субсидиите. Това обещание трябваше да се изпълни при влизане на партията в Парламента. Но тя не влезе и очакваните депутатски заплати отпаднаха. Партията е обречена на провал. Въпреки това, тя връща надвзетите средства, прави и дарения, и продължава да съществува. Ясно се вижда разликата между парламентарна и извън парламентарна партия. Отделно парламентарните партии не връщат надвзетите пари и се правят, че не са разбрали необходимостта от това. Към тях изисквания няма.

Друга целенасочена атака по партията е „вината“ на съпругата на водача, която си купила апартамент за 50 000 евро. (не съм сигурен, дали не беше в лева). Каква огромна вина!!! В същото време Цветан Цветанов е оневинен за притежание на 6 апартамента, които струват най-малко 900 000 лева (средно по 150 000 лева на апартамент).

Трета вина, допусната от управлението, е притежанието на Костадин Костадинов. Не беше показано всичко, но в итервюто се подчерта наличие на доста скъп „палат“, закупен с държавни пари. Не беше направено сравнение със собствеността на други партийни и държавни ръководители. Има ли корупция в държавата, и ако има, каква е разликата. Това не бива да се прави, защото при наличие на огромни разлики, обвинението към партията се обезценява.

В България съществува порочна практика. В миналото членовете на партията плащаха членски внос. В него се изразяваше подкрепата на дадена партия. Тя вземаше пари от народа, но се съобразяваше с неговото мнение. Никой никага не е насилван да става член на партията. Напротив, търсеха се „уважителни“ причини за изключване от нейните редици. Днес управляващите вземат народните пари, без да питат народа. Вземат толкова, колкото, според тях, е необходимо. Дали изпълняват обещанията, или не, важно е сумата да се разпределя по приетия начин, при който големите да стават още по-големи, а малките да се стопяват. На практика беззаконниците се увеличават, а борбата срещу тях се обезсилва.

Някъде беше посочено, че „Възраждане“ гравитира около БСП и „Изправи се България“. Това звучи като обвинение в съглашателство с „врагове“. А кой и кога ги посочи като такива, и въз основа на какви аргументи, това се премълчава. Истината е, че новите партии се присъедняват към УПРАВЛЯВАЩАТА, за да бъдат с властта, защото там е изгодата. Никой не може да отрече, че този процес е налице в българския Парламент.

Интересно защо българите избират едни и същи? Те вероятно са убедени, че всички са маскари. Не им харесват властниците, но не искат да ги сменят. Това е срив в моралната система. Говори се за ценности, но не се посочват, докато ценностната криза се задълбочава. Всички са устремени към бързо забогатяване. И според господството на еволюционната идеология, за постигане на целата са позволени всякакви средства. Тези „печеливши“ средства са кражбата, лъжата и убийствата. Те са в  пълно противоречие със закона на Христос и Неговия завет: "Да възлюбиш ближния си, както себе си" (Матей 22:39). Казват, че надеждата умира последна. Но обстановката в България показва, че тази надежда, като че ли вече е умряла.    




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hranislav - Допълнения
28.06.2020 19:35
Показаният в репортажа на НОВА имот не е целият собственост на К. Костадинов (той твърди, че заради своята част от имота се е обвързал с 30-годишна ипотека). Това, че някой е казал, че жената на Костадинов си е купила апартамент не значи, че тя реално го е сторила. "Една жена ми каза" не е доказателство. Черно на бяло и на видеозапис от преди изборите е видно, че Костадинов обещава, че ще се откаже от субсидията, ако влезе в парламента, защото според него парламентарно представените партии са добре отразявани медийно и нямат нужда от субсидии. Преди няколко години претърпява катастрофа и му изплащат застраховка с парите от която си закупува и показания по телевизията автомобил. Костадинов е разследван и ще се види кое как е точно. Не вярвам, че човек с 3 висши образования, който постоянно привлича върху себе си вниманието на властите ще тръгне по такъв глупав начин да краде.
цитирай
2. morskipesni - И аз не вярвам на такива партенки.
28.06.2020 19:56
Че назначените (от колонизаторите) мекерета ще пречат на всякаква ПРОМЯНА и РЕФОРМИ, това е ясно. Предишните ГОСПОДАРИ (СССР) спъваха нашия прогрес, сегашните ДЕРИБЕИ (САЩ) буквално ни навряха в калта!
цитирай
3. dobrodan - Как да повярвам, че човек, крещящ под прозорците на държавна
29.06.2020 10:27
институция: "Ще ви унищожа! Ще видите вие!" и други от сорта, има три висши образования?
Ако човек наистина има желание да унищожи държавна структура....... с какво смята да я замени например?
Държавата са хората в нея, освен територията й.
Добра или лоша, държава е. С крясъци няма да я променим. С избори - още по-малко. Моделът не работи. Гражданска война при наличието на толкова СЕЛЯНИ също няма как да се случи.
Защо да избера партията на този човек?
Има един от същия град, за когото бих дал глас. Единствен и само той направи нещо наистина социално за хората в страната. И си пролича, веднага.
цитирай
4. hranislav - Не
29.06.2020 18:39
Аз не съм чул Костадинов да крещи такова нещо, но и да го е крещял то е било по отношение на определени личности - не е ставало дума за унищожаване на институции. Под унищожаване е визирал унищожаването им като политици. Разследване, съдене, осъждане, затвор (К.К. смята, че за някои трябва да има и смъртни присъди, но това не означава да "унищожи държавна структура"). Изборите не са най - важното нещо, най - важното нещо са чиповете на хората. Но и изборите са много важни в днешна България. На този етап К.К. и В. ми се струват най - достойни за подкрепа. Може да не са идеални, но избираме между предлаганото. Никой не е безгрешен.
цитирай
5. dobrodan - Уважавам правото на избор
29.06.2020 19:25
на всеки. Има хора, които са го чули и то неведнъж, а не щеш ли, ги познавам лично.
На тоя селски идиот (съжалявам, но се е държал точно като такъв и то неведнъж), нямам доверие.
За твое успокоение нямам доверие по абсолютно същите причини на никого от т. нар. "политици", нито вчерашни, нито днешни, нито утрешни.
Защо хората си мислят, ЧЕ ГЛАСЪТ ИМ ИМА НЯКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИЗОБЩО ?!
:):):):):):):):)!
Това, което само си приказваме, че искаме да се случи, няма да стане с избори.
Доколкото виждам, няма да стане и по никакъв друг начин. Дори и насилствен.
Ние не искаме справедливо, добро и умно управление. Искаме ДА КРАДЕМ КАТО ТЯХ :) :):):) и ДА НЕ НИ ЛОВИ ЗАКОНЪТ (също като тях) :):):):):)!
Ето ти въпрос. Ако уличиш детето си в кражба, би ли му счупил ръцете?
Или ще направиш всичко възможно да го прикриеш от властите?
Не отговаряй публично, друже. Достатъчно ще е просто да се замислиш, нали?

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: novaposoka
Категория: Политика
Прочетен: 179163
Постинги: 88
Коментари: 127
Гласове: 89
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031