Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2015 16:11 - novaposoka: Откритията на Стивън Хокинг
Автор: novaposoka Категория: Политика   
Прочетен: 1432 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 18.04.2020 17:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Стивън Хокинг: „Господ съществува“

/В. „Втора младост“, 24.08.2015 г/

 

Големият учен „открива“ топлата вода. „Открил“ е, че съществуват извънземни и най-важното, че светът е резултат от действията на „...интелигентна свръхестествена сила – тази сила, която наричаме Бог“ /“Господ съществува“/.

В Откровението на Исус Христос /записано от Йоан/, Христос обявява:

„Аз съм Алфа и Омега, първият и последният, началото и краят“ /Откр. 22:13/.

„Аз, Исус, изпратих ангела Си да ви засвидетелства това ...“ /Откр. 22:16/.

В евангелието от Йоан е записано: „В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог“ /Йоан 1:1/.

Много ясно е казано: „Словото бе Бог“.

Относно произхода на света, чието съществуване атеистите обясняват със случайността, Йоан пише:

„Всичко това чрез Него стана; и без Него не е станало нищо от това, което е станало“ /Йоан 1:3/.

„Откритието“ на Хокинг, че светът не може да е резултат на случайност, /на еволюцията на материята/, е оповестено на хората преди 2000 години лично от Христос. Но проблемът на човечеството не се изразява в това, че не му е казано, а поради това, че нещо не му изнася:

„Той бе в света; и светът чрез Него стана; но светът Го не позна“ /Йоан 1:10/.

Каква е причината за неприемането на Христос:

„...светлината дойде на света и човеците обикнаха тъмнината повече от светлината, защото делата им бяха зли. Понеже всеки, който върши зло, мрази светлината, и не отива към светлината, да не би да се открият делата му“ /Йоан 1:19,20/.

За повечето съвременни хора приемането на Христос за Бог, както и неговото възкресение, се явява огромен проблем. Било е проблем и за съвременниците на Христос, между които са и неговите ученици. Въпреки убеждението, че Христос е Бог в човешка плът, те настояват:

„И Филип Му каза: Господи, покажи ни Отца, и достатъчно ни е. Исус му каза: толкова време съм с вас и не познаваш ли ме Филипе? Който е видял Мене, видял е Отца; как казваш ти: покажи ми Отца.“ /Йоан 14:8, 9/.

Проблемите на духовенството: „Първосвещеникът Му каза: Заклевам Те в живия Бог да ни кажеш: Ти ли си Христос Божият Син? Исус му каза: Ти рече. Но казвам ви, от сега нататък ще видите Човешкия Син седящ отдясно на силата и идещ с небесните облаци“ /Матей 26:63,64/.

Ако някой не е способен да разбере тези думи на Христос, това си е негов проблем. А колкото до фарисеите, те много добре са разбрали, че Христос говори за Второто пришествие. Но, за да има второ пришествие, трябва да има възкресение. А за да няма възкресение, те предприемат необходимите мерки:

„...главните свещеници и фарисеите се събраха при Пилата и му казаха: Господарю, спомнихме си, че Оня измамник приживе рече: След три дни ще възкръсна. Заповядай, прочее, гробът да се пази здраво до третия ден, да не би учениците Му да дойдат и да Го откраднат и кажат на народа: Възкръсна от мъртвите. Така последната измама ще бъде по-лоша от първата.“ /Матей 27:62-64/.

Гробът на Христос е запечатан и здраво охраняван. Но, въпреки здравата охрана, на третия ден гробът се оказва празен. Фактът, че гробът е празен, е засвидетелстван чрез мерките, които взема духовенството, и е заверен с „неразбиваемия“ римски печат. Гробът на Христос е празен, не защото учениците Му са откраднали тялото, докато „стражата е спяла“, а защото Христос наистина е възкресен, както, според неговите обещания, ще бъде възкресен за вечен живот всеки негов последовател. Единственото логично обяснение на празния гроб е възкресението, което Христос обявява още преди своята смърт.

„Откритията“ на Хокинг представляват лутане в тъмнината на учените, които не искат да признаят своята неспособност да се възползват, и да схванат предоставената им от Бога светлина, за която се казва: „И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана“ /Йоан 1:5/.

Но, противниците на Христос, както се казва по-горе, не обичат светлината, да не би да се открият делата им. Те предпочитат да работят на тъмно, тайно да разпродават и да разпределят под масата заграбеното народно имущество. Дори тези „светци“, антикомунисти, борци за свобода и демокрация, имат наглостта да обявяват заграбената от самите тях народна собственост за „свята и неприкосновена“. Недостижим връх, „Еверест“ на българския политически цинизъм! И тези диваци и варвари, разгромили България, едва ли ще достигнат до нивото на Хокинг, защото ако той стига до това прозрение благодарение на това, че е учен, те си остават единствено и само глупаци. „Тежко на народа“, както казва навремето Ботев!

Георги Крумов.





Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. rustam - Много добър текст!
29.08.2015 16:29
Много добър текст!
цитирай
2. django - Много верни думи. Човешките учения ...
29.08.2015 18:33
Много верни думи. Човешките учения са безполезни и суетни. Те служат основно за оправдание на греха. Особенно митологията за космическата и биологична еволюция която няма фактологина и научна основа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: novaposoka
Категория: Политика
Прочетен: 180883
Постинги: 88
Коментари: 127
Гласове: 89
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930