Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2015 22:26 - За носталгията по фашизма
Автор: novaposoka Категория: Политика   
Прочетен: 2159 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 11.05.2015 21:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЗА НОСТАЛГИЯТА ПО ФАШИЗМА

           

      Тази сутрин /10 май 2015 г./, в предаването “Събуди се” по Нова телевизия, политологът Антон Тодоров “изплака” своята мъка относно страданията на немците в Източна Прусия, предизвикани от “безчинствата” на Съветската армия. Тези престъпления, според него, трябва да станат достояние на младото поколение. А нима според него, в Сталинград фашистите бяха пристигнали като миролюбиви гости? Нима на неговите жители бяха поднесени венци, цветя, и скъпи подаръци?

         Г-н Тодоров трябва да си зарови главата в пясъка и да спре с опитите си  да обръща нещата – да представя фашизма като освободител на народите, а комунизма в лицето на Съветския съюз като агресор. Защото в тези опити, в които за съжаление съвсем не е сам, явно прозира носталгия по фашизма и съчуствие към поразения звяр.

         За доубиването на звяра в Берлинската операция Съветската армия губи 300000 души, но несъмнено нормалните хора са съгласни с неприятните последици за града от операцията, защото тя се провежда по необходимост. Малко след това, един друг звяр наименуван Труман, чиито “миролюбиви” наследници днес продължават да тъпчат света, без никаква необходимост, за минута унищожава 300000 старци, жени и деца в Херушима и Нагазаки. В тези градове не е имало армейски формирования, които биха били заплаха за антифашистката коалиция. Милионната Квантунска войска в Китай вече е била блокирана от Съветската армия. Но Китай не обръща нещата и не обявява Съветската армия за окупатор. Напротив, признава я за освободител, каквато е в действителност. А неблагодарни български злобари ронят сълзи поради “страданията” на България, предизвикани от “Съветската окупация”. В същото време си затварят очите за варварските бомбардировки на София, ръководени от Чърчил, който между другото има право да се отнася към България като към фашистка държава. И ако Съветската армия беше минала с малко закъснение през България, София щеше да бъде срината със земята. Неоспорим факт е, че София беше спасена от “освободителните” бомбардировки на Чърчил от Съветската армия, и затова благодарните й жители са изградили паметник, трън в очите на фашистките симпатизанти.

         Относно негодувнието на г-н Тодоров, поради одобрението на омразния “комунизъм” от проф. Близнашки, аз съм убеден, че комунизмът наистина е възвишен идеал. Идеята за комуната е открадната от Библията и третира справедливо разпределение на материалните блага. Това разпределение беше цел на втората фаза на комунизма и беше формулирано точно така, както е представено в Библията:

         “От всеки според способностите, на всеки според нуждите”. Книгата “Деяния на апостолите” свидетелства за формирането на първата комуна в света, и за отбелязване е нещо много важно - комуна, но по Божийте правила!

         “И всички вярващи бяха заедно и имаха всичко общо; и продаваха стоката и имота си, и разпределяха парите на всички, според нуждата на всекиго” /Деяния 3:44,45/.

         Идеята за обществена собственост върху “всички имоти” /разбирай природните богатства на земята/, е Божествена, Библейска идея. За осъществяването на тази идея мечтае и Ботев. И не само мечтае, но вярва “...в единното и неделимо отечество на всички хора и обща собственост на всички имоти” /Символ-верую на Българската комуна”. Съч. т.2, “Български писател’, 1986 г./.

         Марксистко-ленинските идеолози разделяха комунистическото общество на две фази, различаващи се по начина на разпределение на материалните блага: първата – разпределение според труда, а втората – разпределение според нуждите. Ето още един пример на комунистическия начин на разпределение:

         “И апостолите с голяма сила свидетелстваха за възкресението на Господа Исуса; и голяма благодат почиваше над всички тях. Па и никой от тях не беше в лишение; защото всички, които бяха стопани на ниви или на къщи, продаваха ги, и донасяха цената на продаденото, и слагаха я при нозете на апостолите; и раздаваше се на всекиго според колкото имаше нужда” /Деяния 4:33-35/.

         Комунистическият идеал е благороден, точно такъв, какъвто незнайно по кави съображения, го е представил в свое изказване проф. Близнашки. Но този идеал беше компрометиран от плагиатствали идеолози, които забраняват Библията, за да не бъде разкрит източника на открадната от тях идея. Със забраната на Бога и Неговото слово се характеризира диктатурата, установена през революционната седемнайста година. По тази причина истинското й определение не е “комунистическа”, а ДУХОВНА ДИКТАТУРА.

         Защо осъществяването на благородната идея не успя? Защото осъществяването на Божествена идея е възможно единствено при спазването на Божествените правила, третиращи уреждането на взаимоотношенията между създадените от Бога човешки същества. Това е втората група от заповеди, която обаче отпада след отхвърлянето на първата и най-голяма заповед:

         “Да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичкия си ум”. Това е голямата и първа заповед. А втората, подобна на нея, е тая: “Да възлюбиш ближния си като себе си” /Матей 22:37-39/.

         Първат и най-голяма заповед беше отхвърлена. Създателят на фантастичния заобикалящ ни свят и на човека беше обявен за несъществуващ. Отхвърлена беше и Неговата КОНСТИТУЦИЯ.

         Забраната на Бога и Неговия морален закон все още не е отменена. Бившите атеисти и техните днешни наследници, маскирани под различни разноцветни имена, не харесват Божийте правила. Затова, след отхвърлянето на така наречената “комунистическа диктатура”, те установиха диктатура на беззаконието. Чрез огромният апарат от лицемери, соцоиолози, политолози, идеолози и активни борци срещу “комунизма”, дефилиращи по всички “свободни” медии, атеистите заблуждават народа, че му осигуряват свобода и демокрация. Без Бога и Неговия закон свободата и демокрацията са невъзможни. Възможно е единствено това, сътворено по време на криминалния преход. Обявената от марксистко-ленинските идеолози война срещу Бога е причината, поради която комунистическата идея беше провалена. И трябва да се признае, че тези, които я провалиха, не бяха комунисти. Техните “народни” съдилища и лагерите не бяха комунистически. Те бяха сатанински. Те произлизаха от врагове на Бога и от приятели на Сатана, които вече седемдесет години налагат със сила правото на силния. Те приложиха в живота на обществото чудовищното човеконенавистническо религиозно учение, известно като еволюционизъм, учение което непрекъснато ражда безнравствени идеологически системи:

         “...антитеистичния характер на доктрината на еволюцията се доказва от множеството антихристиянски обществени философии и неморално социално поведение, които системата поражда в широки размери. От една страна еволюцията бе обявена като научно логическо обяснение на социализма, комунизма, анархизма и на много други “леви” движения. От друга страна, философите от така наречените “десни” течения възприеха Дарвиновите понятия “борба” и “оцеляване на най-силните” и ги използваха за оправдаване на много пагубни системи като нацизма, расизма, империализма и либералния капитализъм. Маркс, Ленин и Сталин бяха горещи привърженици на еволюционизма, но такива бяха и Хекел, Ницше и Хитлер” /Хенри Морис. “Наука и Библия”, ЕТ “Госпъл”, 1995 г./.

         Тази точна характеристика на еволюционната доктрина поставя под един знаменател левите и десни движения, както и техните представители: Маркс, Ленин, Сталин, Хекел /да не се бърка с Хегел/, Ницше и Хитлер. Към тях може да се прибави и един от “героите” на Великата френска революция – кръвожадния касапин Робеспиер, чиито неуспехи в установяването на демокрация, марксистко-ленинските идеолози обясняват с ниската производителност на гилотината. Списъкът от посочените имена може да бъде допълнен с имената на диваците и варварите, “антикомунистите”, които за 25 години успешно разгромиха Българската държава и поставиха на колене трудолюбивия български  народ, като разграбиха нациналното богатство, натрупано по време на омразният им “комунизъм”. Неоспорим факт е, че комунизъм, в истинския смисъл на думата, не е имало. Не е имало и истински комунисти. Затова не може да има и антикомунисти. Моралната и социална беда, в която се озова нашето общество, не е по причина на “строителството на комунизъм”. Понятието “антикомунизъм” е измислено с цел за оправдаване на варварските действия на покварената власт, действия които с право могат да се определят като див антикомунизъм, или пещерен, както го нарекоха някои прикрити привърженици на либералния капитализъм, именуващи се социалисти.

         Седемдесет години българският народ върви към пропастта, воден от симпатизанти на Сатана, които твърдят, че го водят по път към демокрация и свобода. Нищо подобно! Това е път, за който е писано:

         “Има път, който се вижда прав на човека, но краят му е пътища към смърт” /Притчи 14:12/.

         Бог ни призовава да се върнем от лошите си пътища и да се доверим на Него:

         “Уповавай на Бога от все сърце и не се облягай на своя разум. Във всичките си пътища признавай Него и Той ще оправя пътеките ти. Не мисли себе си за мъдър; бой се от Господа и отклонявай се от зло” /Притчи 3:5-7/.  
Георги Крумов





Гласувай:
2


Вълнообразно


1. veshter - Това, че ръснаците са победили фашистите по никакъв начин не им дава право да безчинстват и мародерстват.
11.05.2015 11:03
За това си има закони, нали така. Опитваш се да оправдаваш мародери и изнасилвачи - това е неморално. На освободители - хвала. На мародерите - осъждане. Историята трябва да се знае. Текста ти е едностранчив. Освен това е пълен с правописни грешки - например "Херушима", все едно да кажем "Мусква".
цитирай
2. jelezov - Основното достойнство на статията ...
31.05.2015 13:47
Основното достойнство на статията е в това, че повдига проблем, който ще става все по-актуален. Ще го илюстрирам с два примера. Главният редактор на руския седмичник ЗАВТРА / ZAVTRA.RU/ А. Проханов прави интересни и успешни опити да обедини православието и комунистическата идеология и практика в тяхната сталинска реализация. Второ, неотдавна, при срещата си с Папата, Раул Кастро обяви, че е готов да се върне в лоното на Католическата църква, но оставайки комунист по убеждение.
Същността на въпросния проблем се свежда до следното: огромното мнозинство от хората разбират, че човечеството е изпаднало в дълбока системна криза, която заплашва оцеляването му като вид. Преодоляването на кризата необходимо предполага ОБЕДИНЯВАНЕ на милиардни човешки маси в името на спасението на човешкия род. Обединението обаче е възможно само под знамето на ЕДНА общоприета ИДЕОЛОГИЯ. Днес в света съществуват три групи идеологии: 1) буржоазни, 2) религиозни (религии) и 3) комунистически. Коя от тях е способна да изпълни мисията на обединител?
1. Неспособността на буржоазните идеологии не се нуждае от доказателство. Самото тяхно съществуване е оправдано доколкото пледират за запазване на обществените отношения (формите на собственост), довели човечеството до всестранната криза.
2. Неспособността на ОТДЕЛНИТЕ религии се доказва от тяхното различие, развило се през хилядолетията до степен на непримирима вражда. Създаването на една единна световна религия, ако изобщо е възможно, е въпрос на много отдалечено бъдеще.
3. Комунистическата идеология по определение е възможния обединител на огромното мнозинство от човечеството. Тя може да изпълни тази си мисия ако:
а. Преодолее вътре в себе си различието между отделните течения, главни от които са марксисткото и анархисткото. Реализацията му е възможна, макар и трудно осъществима.
б. Религиозните и атеистите осъзнаят и приемат, че вяра и разум, са РАЗЛИЧИЯ В ЕДИНСТВО. Вън от единството всяко от тях се превръща в своята противоположност.
цитирай
3. novaposoka - veshter написа: Това, че ръснаците ...
16.06.2015 12:58
veshter написа: "Това, че ръснаците са победили фашистите по никакъв начин не им дава право да безчинстват и мародерстват."
Аз не пледирам за някакво право на руснаците. Аз посочвам необходимостта от сравнение на американския и руски "морал". Но тъй като по време на война не може да се говори за морал, остава да се сравни американското и руско "мародерство", което не подлежи на осъждане, защото е прието, че "ПОБЕДИТЕЛИТЕ НЕ ГИ СЪДЯТ". А мародерство поставям в кавички, защото действията на "новият ни любим голям брат" в Япония далеч надхвърлят това понятие. Не мародерство, а зловещо зверство не е достатъчно, за да се охарактеризира тази постъпка. Това е военно престъпление, а неговият извършител, Труман е военен престъпник.
Що се отнася до Москва и Мусква, до руснаци и ръснаци, нека това да слабостите в разискването на въпроса.
цитирай
4. novaposoka - Идеологии, религии, икономика
27.07.2020 09:48
Отдавна не съм отварял тази статия. Отново прочетох коментара на jelezov. По точка 1 това, което е написано е вярно. По т.2 - въпросът относно религиите също е вярно. Именно за тях Маркс казва, че те са опиум за народите. Достигането до това мнение е в резултат от приравняване на религиозните учения с Библията. Вярно е, че "християнските" църкви възникват на основата на Библията, но те изменят Божия закон. С това действие те се превръщат в религиозни, заблуждаващи народа в своята правота. Очевидно е, че човек не може да бъде по-прав от своя Създател. При разграничаване на Библията от религиозните учения се стига до извода, че само Бог може да бъде прав и неговият закон може да бъде обединител на човечеството. И това не е "световна религия", а ИСТИНА, която е утвърдена от Исус Христос. Отново искам да отбележа - Христос е историческа личност както Юлий Цезар, Тиберий, Пилат, В. Юго, Вазов Левски, Достоевски, и всички останали. Той не е религиозен, защото не търси Бога, а Го утвърждава. По т.3 - няма "комунистическа идеология". Има АТЕИСТИЧНА идеология, която господства в България вече 75 години. Тези които създават народни съдилища, които избиват себеподобни, които ги измъчват по лагери и затвори, не са комунисти. Те са АТЕИСТИ. Комунисти не могат да се борят с икономическите достижения, които атеистите варварски разрушиха. Крайно време е да се спре с тази фалшива пропаганда, защото именно тя доведе до днешното мизерно икономическо , и заедно с него и мозерно духовно състояние. Комунизмът е ИКОНОМИЧЕСКИ строй, за пръв път описан в книгата "Деяния на апостолите". По отношение на подточка 3.а и 3.б - съществуват различия между ТЕИСТИ и АТЕИСТИ. Едните разчитат на Разума, другите на случайността. Къде е истината, нека всеки сам да преценява.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: novaposoka
Категория: Политика
Прочетен: 180912
Постинги: 88
Коментари: 127
Гласове: 89
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930