Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2013 16:11 - Чуждият инвеститор
Автор: novaposoka Категория: Политика   
Прочетен: 627 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.05.2013 09:16


Българският народ беше инвеститор от международен мащаб. За 45 години успя да изгради солидна материало-техническа база и да нареди една изостанала страна сред развитите страни на света.

         За половината от онова “тоталитарно” време престъпният политически башибозук, в условията на една фашизоидна демокрация, разграби и разпродаде съграденото. Народът изпадна в мизерия, невиждана в неговата история. Страната ни се нареди далече назад след така наречените развиващи се страни.

         В “тоталитарното” време със сто лева се купуваха около 3000 kw електрическа енергия. В условията на днешната демокрация, със същите пари се купуват около 350 kw. Пак тогава със сто лева се купуваха  окло 200 литра бензин или около 400 литра нафта. Днес с тези пари се купуват около 40 литра бензин или нафта.

         В тоталитарното време българите доставяха на Съветския съюз милиони тонове домати. Днес българи купуват твърди и безвкусни домати от Турция. Десет години след ноемврийската революция ние все още извозвахме хиляди тонове охладено агнешко месо за Близкия изток. Аз лично съм возил такова. Днес внасяме замразено и некачествено месо от “бедната”, но “грижовна” за българската демокрация, Западна Европа.

         В “тоталитарното” време в болница се влизаше така, както се влиза в затвора. Днес влизането в болница е свързано с неизпълними условия, а за зъболечение не може да се говори. Не можех да повярвам на очите си, когато в телевизионен репортаж беше показан българин, който си вади зъбите с клещи.

         В миналото българският народ беше стабилен инвеститор. Днес тези, които го ограбиха са загрижени за внос на чужди инвеститори. Тези дни /след поредните избори/ един председател на една камара предупреди да внимаваме, за да не ги изплашим. Особено опасна за тях била думата “национализация”.

         “Другарю” председател, лицемерното политическо говорене не Ви подхожда. Това за което се говори напоследък, и което ще “изплаши” чуждите инвеститори, не е понятието “национализация”. Това понятие означава връщане на откраднатата народна собственост. Кой глупак би купил нещо обявено за старо, неефективно и губещо, за да го спасява? Как се явиха токова много “глупаци”, спасители на губещите социалистически предприятия?

         Умните инвеститори търсят нещо ефективно, стойностно и ефтино. Освен това, те знаят, че това което биха купили в България не е собственост на тези, които го продават. След време истинският собственик може да си го поиска и тогава те ще трябва да уреждат отношенията си с престъпните продавачи в международни съдилища. Тези, които изкупиха на безценица енергийната система на българите, не може да не знаят, че купуват от фалшиви собственици, крадци. Няма нужда австрийски и чехски дружества да заплашват със съд Българската държава. Справедливо е да заплашват със съд, но не държавата, а крадците от които са купували, крадци, въобразили си, че държавата това са те, по подобие на един френски крал, властвал в обстановка, подобна на нашата.

         Всички престъпници, обогатили се чрез кражба и продажба на народна собственост, се страхуват да не уплашат чуждите инвеститори. Но истината е, че уплашените са те. Защото, ако възтържествува справедливостта, те ще трябва да отговарят за безумните си варварски действия, равносилни на действията на религиозни екстремисти. Много хора ще се учудят от последното определение. Но то е абсолютно точно. Защото, до днес в нашето общество, господстващият възглед е еволюционизмът, а той представлява долнопробна религиозно-идеологическа система, възникнала на базата на еволюционното учение. Към края на своя живот именно Дарвин определя учението си като религиозно:

            Бях млад, с недоразвити идеи. Подхвърлях въпроси, предположения... и за мое учудване идеите се разпространиха като опустошителен огън. Хората създадоха религия от тях /Марк Финли. Идеолози, управляващи света от гроба. София, 2001 г/.

 

            Това религиозно учение непрекъснато ражда безнравствени идеологически системи:

“..антитеистичния характер на доктрината на еволюцията се доказва от множеството антихристиянски обществени философии и неморално социално поведение, които системата поражда в широки размери. От една страна еволюцията бе обявена като научното логическо обяснение на социализма, комунизма, анархизма и на много други “леви“ движения. От друга страна, философите от така наречените “десни” течения възприеха Дарвиновите понятия “борба” и “оцеляване на най-силните” и ги използваха за оправдание на много пагубни системи като нацизма, расизма, империализма и либералния капитализъм. Маркс, Ленин и Сталин бяха горещи привърженици на еволюционизма, но такива бяха и Хекел, Ницше и Хитлер” /Хенри Морис, “Наука и Библия”. ЕТ “Госпъл”, 1995 г./.

Бившите комунисти и днешните антикомунисти нека потърсят аргументи, чрез които да се разграничат от посочените лица – Ленин, Сталин, Ницше и Хитлер. Има такива различия, но те не са им изгодни. Защото Ленин, Сталин и Хитлер са гении. За кратко време те създават мощни икономики, една от които – тази на изрода  Хитлер беше употребена за унищожаването на 50 милиарда невинни човешки същества. А днешните техни последователи не са нищо повече от алчни нищожества, способни единствено да крадат и разграждат.

Варварски разградили всичко, създадено  от народа в условия на лишения, днес безумците, които управляват “чакат” чужди инвеститори. Чакат така, както в условия на суша се чака дъжд. За дъжда надежда има, но за “щедри” инвеститори никой нищо определено не може да каже. До кога ще ги чакаме и как да ги привлечем? Несъмнено някои ще дойдат, когато бъдат твърдо убедени, че този път продажниците им предлагат роби – принудени да упражняват робски труд и съгласни на робско заплащане.

Днес българските политици, банкери и псевдоикономисти предлагат на своя народ поредните спасители в лицето на чуждите инвеститори. Това е поредната илюзорна надежда, сравнима единствено с надеждата за светлото комунистическо бъдеще.

Живей народе, с надеждата за “спасителя” – чуждият инвеститор! И бъди сигурен, ти няма да умреш в безнадежност, защото се знае, че надеждата умира последна!





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: novaposoka
Категория: Политика
Прочетен: 180932
Постинги: 88
Коментари: 127
Гласове: 89
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930