Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2013 17:36 - Водният знак на Библията
Автор: novaposoka Категория: Други   
Прочетен: 6610 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.09.2013 18:34


"Аз не зная под небето друга книга по-могъща и тъй всеобща, каквато е Библията. Учудвам се, че тази свята книга много малко се знае у нас, не само от миряните, но и от свещениците" - Иван Вазов.

Атеистът обаче, казва друго: "По-велика, по-свята, по-могъща истина за човека няма, освен тази на Дарвин, Маркс, Енгелс, Ленин и Сталин".  
Затова в седемнайста година се въвежда тотална забрана на СВЯТАТА книга. Именно тази забрана дава точната характеристика на тоталитарното общество, а не формата на собственост, нито пък диктатурата на пролетариата.

ВОДНИЯТ ЗНАК НА БИБЛИЯТА

           

            Библията е пророческа книга. Около 33% от библейския текст се пада на пророчествата, чието точно изпълнение убедително посочва техния Автор – Бога.

         В последно време се появи ново знание за Божествената книга, в съответствие с казаното в книгата на Даниил: “А ти, Данииле, затвори думите и запечатай книгата до края на времето, когато мнозина ще я изследват и знанието за нея ще се умножава” /Даниил 12:4/.

            Кое е новото знание? Новото знание идва от  реформаторският дух, който постави началото на задълбочени изследвания на Словото, забранявано в периода на вековното папско господство. В резултат от изследванията се открива ключа за тълкуване на пророчествата, посочен от Бога. Малко по-късно руснакът Иван Панин /1855 – 1942/ открива, че библейските текстове са подпечатани с неразрушим печат, изпълняващ ролята на водния знак при банкнотите. Още на младини Панин емигрира в САЩ. В 1882 г. завършва Харвардския университет. Той се изявява като добър математик, има силно влияние сред литературните среди, и най-важното – владее много езици, между които гръцки и иврит. Именно това му дало възможност да изучава Библията от езиците на които е писана – иврит за Стария и гръцки за Новия завет.

            Трябва да се отбележи факта, че Панин бил атеист, което правело силно впечатление на хората от християнска Америка. Макар че идва от православна страна, християнски убеждения у него не се откриват. Но след като започва да изучава Библията и става християнин – промяната се отбелязва още на първите страници на излизащите ежедневници. 

         В еврейския и гръцкия езици не съществува известната арабска числова система. Вместо системата от арабски числа, там се използват буквите със съответните им числови значения. Това дава възможност думи и изрази да се представят с число, което е сбор от числовите значения на буквите, от които са съставени. Замествайки буквите с числа, Иван Панин открива закономерности, които не могат да бъдат спазени, ако Библията е писана без прякото ръководство от Бога.

            На гръцки език името на Исус се изписва с буквите: “I-E-Σ-O-U-Σ ”. Числата, които се обозначават с тези букви са: “10-8-200-70-400-200”. Сборът от числата е 888, което разделено на 8 дава резултат 111. Тази закономерност се запазва и при останалите имена, с които Библията представя Исус:

            ХРИСТОС – числова стойност 1480 = 185 x 8;

         СПАСИТЕЛ – числова стойност 1408 = 176 x 8;

         ГОСПОД – числова стойност 800 = 100 x 8;

         МЕСИЯ – числова стойност 656 = 82 x 8;

         ЧОВЕШКИЯТ СИН – числова стойност 2960 = 370 x 8;

         ИСТИНАТА – числова стойност 64 = 8 x 8.

            Във връзка с пророчествата и възможността за случайното им сбъдване, от гледна точка на теорията на вероятностите, Вернер Гитт посочва, че Библията съдържа 6408 стиха с пророчества. Случайно или не, и тук присъства числото осем – 6408 = 801 x 8.  

            Същата закономерност се наблюдава и при имената, с които се представя Сатана. При тях числовите стойности са кратни на 13:

            ДЯВОЛ И САТАНА – 2197 = 13 x 13 x 13;  ЗМЕЙ – 975 = 75 x 13; 

            ИЗКУСИТЕЛ – 1053 = 81 x 13;  УБИЕЦ – 1820 = 140 x 13;  ЗМИЯ – 780 = 60 x13.    

            Иван Панин обръща внимание на някои числа, с които се обозначават случки, събития и периоди на изпитания. При по-внимателно четене те се откриват и от всеки обикновен читател. Такова е числото 40. Потопът продължил 40 дни и 40 нощи; Мойсей престоял в пустинята 40 дни; след изхода от Египет еврейският народ остава 40 години в пустинята; на ниневийците били дадени 40 дни, за да се покаят; преди началото на земното Си служене Христос прекарва 40 дни в пост и молитва, а след Възкресението Си остава на земята 40 дни.

            При четене на Библията, без голяма трудност, “на повърхността” се открива числото 7: на прокажения Нееман било казано да се потопи 7 пъти в река Йордан; на децата на Израел било заповядано на седмия ден да маршируват около Ерихон 7 пъти; в книгата Откровение са описани 7 църкви, 7 Божии духове, 7 светилника, 7 звезди, 7 печата, 7 ангели, 7 тръби, 7 гърма, 42 месеца /6 x 7/, 1260 дни /180 x 7/. 

            Освен явно видимото присъствие на числото 7, то се използва и под формата на невидим печат. Иван Панин  открива този “воден знак” след задълбочено изследване на текстовете от Стария и Новия завет в оригинал.

         Текстът “В началото Бог създаде небето и земята” на еврейски се изписва със седем думи. Изразът “В началото Бог създаде” се изписва с три думи. Броят на буквите в трите думи е 14 = 2 x 7. Изразът “небето и земята” се изписва с 4 думи. Броят на буквите в тях е 14 = 2 x 7.

         В думите “Бог”, “небето” и “земята”, числото 7 се открива и при сбора от  числовите им стойности, съответно 86 + 395 + 296 = 777, или 111 x 7. 

         Същият “воден печат” се намира и в Новия завет. В Евангелието от Матей 1:11, числото седем е вградено по специален начи:

         - тези 11 стиха са съставени от 49 речникови думи, или седем по седем;

         - броят на буквите в тези 49 думи е 266, или 38 по 7;

         - от тези 266 букви гласните са 140, или 20 по 7, а съгласните – 126, или 18 по 7;

         - от тези 49 думи, 28 /4 по 7/ започват с гласна, а 21 /3 по 7/ започват със съгласна;

         - от 49- те думи 42 /6 по 7/ са съществителни, а 7 не са съществителни;

            В статията на Ернст Енгли, извадена от списание “Братска любов”, бр. 7 (155), 2004 г., и публикувана в интернет, са дадени още примери, но и разгледаните тук са достатъчни. Добре се вижда, че числото 7 по чуден начин е вградено в Словото – начин недостъпен за какъвто и да е литературен гении.

         Използването на буквите вместо числа позволява да се пресмятат числовите значения на думи и изрази. Сумират се числата, отговарящи на буквите, с които е изписана думата, и се получава нейното число.

         “Този общоприет метод за четене е познат като ГЕМАТРИЯТА на равнините, която определя обикновеното цифрово значение на всяка буква от едно име и дава общата сума от числата като еквивалент на името” /Е. Вайт. “Великата борба”/. 

         В Библията е описан един звяр, като е посочено числото, еквивалент на името му:   

          “И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име. Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест” /Откр. 13:16-18/.

            Библията отделя значително внимание на посочения звяр. Описанието му е пълно и подробно, поради което става пределно ясно, кой е той. Остава да се открие точното му име и неговия числен еквивалент.  По такъв начин се разбира за кого се отнася характеристиката, както и “номера, под който е заведена” - 666.        

         Човекът, сметнал числото на звяра, се казва Джоузеф Ф. Берг. Откритието му е представено в книгата на Елена Вайт “Великата борба”. Името на звяра е “VICARIUS FILII DEI”, което означава “ЗАМЕСТНИК НА БОЖИЯ СИН”. Това име е било изписано на папската корона.

         Берг смята числото на името, като прилага метода на гематрията спрямо трите езика – латински, гръцки и еврейски, в които папата е назован както следва: На латински – “Заместник на Божия син”; На гръцки – “Латински човек или църква”; на еврейски – “Римско царство (РОМИИТ)”. Ето какво е направил Берг:

           

                       

            ЛАТИНСКИ:        ЗАМЕСТНИК НА БОЖИЯ СИН

       V   - I  -   C    -  A  - R   -  I  - U  -  S        F  -  I   -   L  -  I   -  I        D   -  E   -  I

       5 + 1 + 100 + 0  + 0  + 1 + 5  + 0    +  0  + 1 + 50 + 1 + 1  +  500 + 0  + 1 = 666.

 

            В латинската азбука, както в еврейската и гръцката, числата се представят чрез букви. Използването на латинските букви за тази цел е доста популярно. Общоприето е номерирането на месеци и векове да става с “римски числа”. В случая по-правилно е да се каже, с “римски букви”.

         Пример: “седми век” се пише “VII век”. Това не е римско число, а римски букви, чрез които в случая се представя числото 7 V (5) + I (1) + I (1) = 7. Написана е думата “V-I-I”, но се чете “седем”. 

            ГРЪЦКИ: Латински човек или църква

А - 1 - Alpha      H - 8   -  Eta           Ξ   - 60 - Hi            Y -  400 - Upsilon                                                      

B - 2 - Beta       Θ - 9   -  Theta       O  - 70 - Omicron  Φ -  500 - Phi

Г - 3 - Gamma   I  - 10 -  Iota           П  -  80 - Pi              X -  600 - Chi   

Δ - 4 - Delta       K - 20 -  Kappa      Џ  -  90 - Koppa     Ψ-  700 - Psi  

E - 5 - Epsilon   Λ - 30  -  Lambda   P  - 100 - Rho         Ω  - 800 - Omega

F - 6 - Stigma    M - 40 -  Mu            Σ  - 200 - Sigma     ? -  900 -  Sampi

Z - 7 - Zeta                 N - 50 -  Nu    T  - 300 - Tau 

                                  

                  Λ  -   A   -   T   -   E   -   I   -   N   -   O    -   Σ

          30  +  1  + 300 +  5   + 10 + 50  +  70  + 200 = 666.

 

 

ЕВРЕЙСКИ: Римско царство /РОМИИТ/

א - 1 - Алеф                 ז -  7  - Заин                    מ - 40 - Мем          ק - 100 - Коф

ב - 2 -  Бет (Вет)          ח -  8  - Хет                     נ  - 50 - Нун           ר - 200 - Реш

ג - 3 -  Гимел               ט -  9  - Тет                     ס  - 60 - Самех       ש - 300 - Шин (син)

ד – 4 - Далет                י - 10  - Йод                    ע - 70 - Аин           ת  - 400 - Тав

ה - 5 -  he                      כ - 20 - Каф (хаф)          פ -  80 - Пе (фе)  

ו  - 6 - Вав                    ל -  30 - Ламед               צ -  90  - Цади  

 

               Р   + О  +  М   +   И   +  И  +   Т  

             200 + 6   +  40  +  10  + 10  + 400 = 666.

 

            Авторът на това смятане на числото на звяра, Джоузеф Берг, призовава:

         “Сега ние отправяме предизвикателство към света – да намери друго име на тези три езика: ГРЪЦКИ, ЕВРЕЙСКИ и ЛАТИНСКИ (виж Йоан 19:20), което да означава същото число” /Ел. Вайт. “Великата Борба, стр. 355/.

         Във връзка със статията на Ернст Енгли за откритията на Иван Панин, в интернет се появиха и коментари. В някои от тях, намирането на числовия израз на думите се определя като шарлатания. За да се нарече този процес /гематрията/ шарлатания, той вероятно се смесва с нумерологията. Но, какво е нумерология?

            “Нумерология е паранаука (виж квазинаука) за числата. Назовават я като "магията на числата", като концепцията ѝ е близка до тази на астрологията и други паранауки от античността. Използва се за "прогнозиране бъдещето посредством изготвяне на предсказания основани на числата", т.е. за манипулиране и насочване на общественото мнение и масовото съзнание в желаната насока - виж демагогия(bg.wikipedia.org/wiki/Нумерология).

         При нумерологията се осъществява обратен процес – от числото, на което произволно са приписани някакви свойства, се прави характеристика на личността и прогнозиране на бъдещето. Числата се представят като носители на информация, въз основа на която се прави прогнозата. Именно тази произволно съставена информация, приписана като свойство на числото и наречена магия, представлява заблуда.

         Как се прави прогнозата? Сумират се цифрите от рождената дата, или числовите значения на буквите, с които е изписано името на човека. Намира се числовия еквивалент на името чрез метода на гематрията, което е едно обикновено пресмятане. Но, от този момент нататък следват манипулациите. Ако числовият еквивалент е дву или трицифрено число, работата на “предсказателя” се усложнява. Затова цифрите на еквивалента се сумират, докато се сведат  до някое от числата от 1 до 9. Изключение прави само 11, което не се свежда до едноцифрено число. На всяко число съответства определено житейско поведение, здравословно състояние, заложби. Нумерологичен хороскоп може да се направи както за целия живот, така и за определена година, определен месец и ден /дни/.

            Нека разгледаме “информацията”, която “носят”  само две от числата:

         ЧИСЛОТО 2: Слабо число. Означава слабоволие, слабохарактерност, неспособност за вземане на важни решения, склонност към алкохола и разгуления начин на живот, вечна борба между доброто и злото, между бялото и черното, между "да" и не". Раздвоеност. 

         ЧИСЛОТО  7:  Божественото число. Дълбоки разтърсващи страсти и чувства, големи амбиции, любознателност, разностранни интереси, творчески подход в работата, импулсивно начало, новаторски идеи, чувство за самота и изолация. Способност за самовнушения, богата фантазия. Добро материално положение.

Подобна “магия” притежават и останалите числа от 1 до 9, както и числото 11. Кой, кога и как ги е омагьосал, не се знае. Но, твърдо трябва да се знае, че методът на работа, при който от магията на числото се стига до нумерологичния хороскоп, категорично може да се нарече манипулация. Съвсем очевидно е, че не може да съществуват слаби, силни, божествени, сатанински, военолюбиви, агресивни, миролюбиви, любвеобилни и др. числа. Всичко, което се ступва върху тях е произволна измислица. И когато чрез числото се прави хороскоп за  дадена личност, определено се изпада в заблуда, която донякъде прилича на шарлатания. Донякъде, защото тези, които манипулират личността по този начин, са  убедени в своята правота. Те са в плен на заблуда. Докато шарлатаните манипулират с ясното съзнание, че това което правят е лъжа.





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: novaposoka
Категория: Политика
Прочетен: 179222
Постинги: 88
Коментари: 127
Гласове: 89
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031