Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2013 10:03 - Има ли Бог - продължение 1
Автор: novaposoka Категория: Други   
Прочетен: 605 Коментари: 0 Гласове:
0



Въпросът относно съществуването на Бог има само два отговора:

 

            Отговорът на еволюционното учение е “НЕ”.

            Отговорът на Библията е “ДА”.

 

            Поставеният въпрос е най-важният, от който човекът не бива да бяга. Този въпрос е свързан с произхода на заобикалящият ни свят, както и с произхода на човека. Той поражда безкрайно много допълнителни въпроси с единствено възможните им отговори - разумни и неразумни.

 

            Да се спрем на някои от тях:

 

            Кой е направил звездите и земята?

           

            Еволюционното учение: Вселената е възникнала от Големия взрив. Структурирането, орбитите, масите, скоростта – всички тези неща са се композирали в един процес на еволюция, продължил милиарди години. Още много милиарди години, и от “поумнялата” неорганична материя се появява органичната, след нея живата клетка, за да се стигне до високоорганизираната материя, известна като човешки мозък. Разумът в този процес не присъства, не присъства и в главите на еволюционните проповедници.

 

            Библията:

            Библията ни кани: “Вдигнете очите си нагоре и вижте: Кой е създал тези светила? Кой извежда множеството им едно по едно и ги назовава всички по име. Чрез величието на силата Му и понеже е мощен във власт, ни едно от тях не липсва” /Исая 40:26/.

            За слепците, които не виждат творенията, Бог дава своя категоричен отговор: “Аз създадох земята и сътворих човека на нея; Аз, да! Моите ръце разпростряха небесата, Аз дадох заповеди на цялото им множество” Исая 45:12/.

            На глупците, парадиращи със своите “знания” за произхода на света, Бог заявява, че ще превърне знанията им в глупост: “Така казва Господ, твоят Изкупител, който те е образувал в утробата: Аз съм Господ, Който е сътворил всичко; Който Сам разпростря небесата и Сам разстла земята; Който осуетява знаменията на лъжливите пророци и прави да обезумеят чародеите; Който побеждава учението на мъдрите и го обръща на глупост” /Исая 44:24,25/.

            Сега нека се запитат атеистите, не е ли глупаво твърдението на Енгелс, че маймуните започнали да ровят земята с дървени и каменни сечива, и ровили додогава, докато в главите им се появил ума. Такова твърдение не само е глупаво, но и безумно. Целта му е да докаже безумното отрицание ”Няма Бог”. Библията дава кратка и точна оценка на безумието и последствията от него:

            “Безумният рече в сърцето си: Няма Бог. Поквариха се; извършиха омразни дела; няма кой да прави добро” Псалми 14:1/.

            За да се допълни характеристиката на атеиста, отваряме Български тълковен речник, където се дава определение на понятието “безумен”:

            ”Безумен – 1.Който е лишен от разсъдък; луд, ненормален, побъркан. 2.Крайно безразсъден.” /Български тълковен речник, “Наука и изкуство”, София, 2002 г./.

            Решаването на дилемата “Има ли Бог или няма” е от изключително важно значение за всеки човек. Всеки трябва да реши като какъв да се определи – разумен или безумен, ще признае ли съществуването на Бога, или ще спори с Него, при което ще си навлече справедливия Му гняв:

            “Горко на онзи, който се препира със Създателя си! Чирепка от глинените чирепи. Ще рече ли калта на този, който й дава образ: Какво правиш? Ще рече ли изделието ти за тебе: Той няма ръце? Горко на онзи, който казва на баща си: Какво зачеваш? Или на жена му: Какво добиваш? Така казва Господ, Святият Израилев, неговият Създател” /Исая 45:9-11/.  

            Ето какво представляват диалектиците-материалисти: начупени глинени чирепи, в които черепи глупостта и безумието се представят като знание. И от гледната точка на това “знание” апелират за свободен религиозен избор и парадират със своята толерантност към различните вероизповедания.     

            Има ли Бог или няма, знание или глупост, разум или безумие, бяло или черно, истина или лъжа, живот или смърт – всеки трябва да реши, към коя група предпочита да се причисли!





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: novaposoka
Категория: Политика
Прочетен: 180906
Постинги: 88
Коментари: 127
Гласове: 89
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930