Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2014 00:11 - novaposoka - Още нещо за учените глупаци.
Автор: novaposoka Категория: Политика   
Прочетен: 3995 Коментари: 15 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ОЩЕ НЕЩО ЗА УЧЕНИТЕ ГЛУПАЦИ

 

         Не искам да се заяждам, но не мога да понасям учени-експерти, чиято експертиза тенденциозно обвинява Русия за бедственото положение, до което е докаран българския народ.

         Наскоро слушах енергийния газов експерт В. Ф. Според него Русия е виновна, както за кризата в Украйна, така и за нашето мизерно социално-икономическо състояние. За трезво мислещите хора по света стана ясно, че бандитите от Майдана са платени предатели на народа си. Платени не с хиляди, а с милиарди долари. За света е ясно, че майданското бандитско правителство е незаконно. Убиваха и палеха полицаи, взеха властта и днес изкараха танковете, за да наложат евроатлантическите “ценности”. Народите, живеещи в Украйна, не признават такава демокрация, вдигат се на бунт, и затова, според нашите експерти, анализатори и подлоги-евроинтегратори е виновна “имперска” Русия. И ние трябва да я спрем. Как?? Много лесно. Ще спрем “Южен поток” и ще поставим Русия на колене. Ще заринем около два милиарда долара в Белене, но няма да допуснем “тоталитарната съветска енергия” на Балканите.  “Гениални” идеи на учени глупаци.

         Българският народ страдал от лакомията на Русия!! Затова газта за България била скъпа. НЕ Е ЗА ТОВА!!! Скъпа е, защото някой е взел огромни комисионни, за да узакони тази цена. Русия е продавач и ще вземе за суровината толкова, колкото й дават. Така би постъпил всеки търговец. Освен това, ние сме страна, която съдейства на враговете й за стесняване на обръча около нея. И искаме евтин газ!! Ако ние си имаме учени-глупаци, в Русия няма такива!

         По целия свят строят атомни централи с руски реактори, както и с американски. Един друг учен, енергиен експерт, убеждава “простолюдието”, че разликата между западните и източни /руски/ реактори, била като тази между “Мерцедес” и “Трабант”. Според него “високо интелигентната” българска маса, която все по-бързо заприличва на циганска, не може да си позволи строителство, наподобяващо “трабанти”. И той е отворил голяма уста за тлъстите комисионни, но имитира загриженост за своя народ. Ни най-малко го интересува този ограбен, унижен и изстрадал народ! Интересува го единствено собствената му банкова сметка.

         Българският народ живее в мизерия, умира от глад и болести, и е подложен на жестока експлоатация, но не от американския или руския народ. Той страда от собствените си алчни и ненаситни властници, които го търгуват като стока втора употреба. Властници и търговци, които не се различават от онези от преди  повече от сто години, за които Ботев пише:

         Българският народ се намира под натискът на едно такова несносно и безчовечно иго, което му не позволява да се развие нито умствено, нито в нравствено, нито в материално отношение”. /Хр. Ботев. “В какво се състои болестта на нашия народ”, Съчинения, т.2, стр.92/.       

         Относно продажните ни правителства и чуждите инвеститори-експлоататори, Ботев пише за Турция, но то се отнася и за днешна България:  

         “Търговията в Турция не може да прави конкуренция със систематическото разбойничество на правителството и не може да съществува и да се развива при несигурността на животът и на имотът, при баснословните мита и данъци връз произведенията на страната и при ония неразбрани права и привилегии, които се дават на чуждестранните експлоататори пред производителният труд на робовете” /Хр. Ботев. “В какво се състои болестта на нашия народ”, Съчинения, т.2, стр.92/.

         Не мисля, че под чуждестранни експлоататори Ботев визира единствено турците. Турците са им давали привилегии, точно така, както днес това правят престъпните “народни” избраници. Не остана нищо от собствеността на народа, което да не е продадено и от което печалбите да не изтичат от България. Относно днешното европейско иго Ботев би казал същото, което каза относно турското:

         “ТЕЖКО НА НАРОДА!”

         Георги Крумов.  





Гласувай:
6


Вълнообразно


1. a440 - Браво!!!! Това е самата истина на ...
23.05.2014 05:09
Браво!!!! Това е самата истина на 100 процента
цитирай
2. aboychev - АМИ ТЕ ВСИЧКИТЕ СА
23.05.2014 07:35
РУСКИ ВЪЗПИТАНИЦИ БЕ "ГОСПОДИНЕ"
цитирай
3. begetron426 - Така се прави умен истински анализ...
23.05.2014 16:57
Така се прави умен истински анализ, защото зрящата слепота на индивида е ограничение за него, но невежата слепота е ограничение за цялото общество. Най са опасни политическите хамелиони, защото се приспособяват към всеки партиен цвят. Поздрав!!!
цитирай
4. novaposoka - novaposoka- Кои ...
24.05.2014 07:04
Кои бе "ДРУГАРЮ" aboychev, и какво общо имат изедниците народни с възпитанието? Възпитанието няма националност. ТО, възпитанието или го има, или го няма.
цитирай
5. aboychev - В ОГРОМНИ ГРЕШКИ СТЕ "ГОСПОДИН" ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТ
24.05.2014 09:05
ТОЧНО ВЪЗПИТАНИЕТО ИМА ПРЕДИ ВСИЧКО ДРУГО НАЦИОНАЛНОСТ,
ИМА И СЕМЕЙНОСТ,
ИМА И БАЩИН ЕЗИК (А НЕ МАЙЧИН- КАКЪВТО НИ ПРОБУТВАТЕ ОТ 25ГОДИНИ)
ИМА И ЕТНИЧНОСТ,
ИМА И НАРОДНОСТ,
ВСЕ ОСНОВНИ (БАЗИСНИ) ЕЛЕМЕНТИ НА ВЪЗПИТАНИЕТО.
А ИЗЕДНИЦИТЕ НАРОДНИ СА С "ВЪЗПИТАНИЕ" В КОЕТО ЛИПСВА ВСИЧКО ТОВА БАЗИСНО
ДА ВСИЧКИ ТЕ СА ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТИ -
КАТО "РУСИЯТА" ИМ ДЕТО СЕ ПЪНЕ ОТНОВО ДА СТАВА СССР
цитирай
6. novaposoka - novaposoka - ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТЪТ
24.05.2014 21:31
Признавам! Аз съм интернационалист, привърженик на справедливост, братство, равенство и свобода за всяка човешка душа. Не приемам моите деца да са в ръцете на “демократите” Буш и Обама, които затриха в Ирак 2000 невинни американски войничета, за да задоволяват своите имперски амбиции. И не Русия “се напъва” да направи Съветска империя! Напротив, САЩ харчат милиарди долари за да довършат нея! Народ, който пази своите граници от зверови набези, има защита от Бога. Бог е стоял зад него при набезите на “френския” възпитаник Наполеон, при вероломното нахлуване на “германския” възпитаник Хитлер, и двамата носители на “базисни елементи на възпитанието”, национални, основни, “бащини”.
Възпитанието е в зависимост от господстващата идеологическа система /не бъркайте ИКОНОМИЧЕСКА с ИДЕОЛОГИЧЕСКА/. Скоро Русия ще направи сто години, а ние направихме седемдесет, в които властва безумният идеологически маймунски идиотизъм на Дарвин, прегърнат от Маркс и Енгелс, възприет и наложен на нашите народи от Ленин – Сталин – Димитров. И понеже в животинското царство липсват морални норми, идеолозите ги скалъпиха под формулировката “Морален кодекс на строителя на комунизма”. Резултатите от комунистическото възпитание днес добре се виждат.
Бог препоръчва на цялото човечество: “Възпитавай детето отрано в подходящия за него път, и не ще се отклони от него дори когато остарее” /Притчи 22:6/.
Кой е пътят? Посочва го Христос: “Аз Съм пътят, и истината и животът” /Йоан 14:6/.
цитирай
7. novaposoka - novaposoka - одобрих коментара на aboychev...
25.05.2014 23:41
Одобрих този коментар с надеждата да го прочетат трезво мислещи хора и да си кажат мнението. Аз не мога да проследя и да анализирам толкова объркани мисли, в които като че ли липсва всякаква логическа мисъл.
цитирай
8. aboychev - КАКВА "ЕЛЕГАНТНА" ПРЕТЕНЦИЯ
26.05.2014 06:05
ЗА ТРЕЗВОМИСЛИЕ.
ИЗЖИВЯВАТЕ СЕ КАТО "АНАЛИЗАТОР" И "ЛОГИЧНО" МИСЛЕЩ
РУСИЙО ЛЮБЕЦ - ХРИСТИЯНИН.
НО СТЕ ОБИКНОВЕН ПАРТИЕН РАБОТНИК
НА РАБОТА В ХРИСТИЯНСКИЯ СВЯТ
ЗА АТЕИСТИЧНА ПОДКРЕПА
НА РУСКИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ -
ДЕЙНОСТ ТИПИЧНА ЗА ПОВЕЧЕТО СЕКТИ В СВЕТА
КОИТО ПАРАДИРАТ С НОСЕНЕ НА БИБЛИЯТА В РЪКА.
БЪДЕТЕ "СПОКОЙНИ" "ХРИСТОЛЮБИВИ" ПРОПАГАНДАТОРИ
БЕЗ ПУТИН И БЕЗ "ЗВЕЗДАТА" НА ДАВИД
ВСИЧКИ ХРИСТИЯНИ ЩЕ СЕ РАЗБИРАМЕ МНОГО ПО-ДОБРЕ
ОТКОЛКОТО ВИЕ НИ ПРЕДЛАГАТЕ.
И БИ БИЛО ДОБРЕ ЗА ВАС ДА СИ ПОМИСЛИТЕ СЕРИОЗНО
МОЖЕТЕ ЛИ ДА БЪДЕТЕ "ОДОБРЯВАЩА" ИЛИ "НЕОДОБРЯВАЩА" "ИНСТАНЦИЯ"
НА КОЙТО И ДА БИЛО КОМЕНТАР, КАКТО И МЯРКА ЗА НАЛИЧИЕТО ИЛИ ОТСЪСТВИЕТО НА ЛОГИКА.
БИ ТРЯБВАЛО ДА ЗНАЕТЕ ЧЕ В БИБЛИЯТА ОЩЕ ПИШЕ:
"НЕ СЪДЕТЕ ЗА ДА НЕ БЪДЕТЕ СЪДЕНИ",
ЗА СЛАМКАТА И ЗА ГРЕДАТА,
И ОЩЕ ДОСТА ПРИТЧИ.
ТАКА ЧЕ НЕ НИ ПРЕДЛАГАЙТЕ
ОМРАЗА КЪМ АМЕРИКА В ИЗРАЗ НА
"ЛЮБОВ" КЪМ ПУТИНСКАТА РУСКА ВЛАСТ
цитирай
9. novaposoka - novaposoka - Този път не одобрих ...
26.05.2014 20:00
Този път не одобрих, дори изтрих последния коментар на aboychev. В него той твърди. че от мен въобще не зависи, дали коментарът му ще се появи. Моето твърдение за необходимостта от одобрение на коментарите било свързано с незнание. Сега ще чакам, как чрез неговото "знание" ще "пласира" своите коментари.
цитирай
10. novaposoka - novaposoka - "всезнаещият" написа...
27.05.2014 17:47
"Всезнаещият" aboychev написа: ВСИЧКО ПРИ ВАС Е "СБЪКРАНО". Може би трябваше да го одобря, но аз го изтрих, защото обещах да чакам появата на неговите "независими от моето незнание" сбъркани коментари. Сега разбрах, че политиката на blog.bg за одобрението на предлаганите коментари е правилна. Осъзнах, че когато се обявих против така установения ред, не съм бил прав, за което се извинявам!
цитирай
11. pravda - Днес имах възможността да прочета няколко много силни статии в сайта.
27.05.2014 23:11
Статии без нито една излишна дума.Тази е една от тях.
Само съжалявам,че две от тях са засипани със словесна диария от един и същи за*ник- aboychev.
цитирай
12. vencivaleri1951 - Умен и сполучлив постинг
27.05.2014 23:51
Той Ботев и в своето "Верую" го е казал най-добре.
Гледам Абушев май прекарва живота си в мрежата:)
цитирай
13. minevv - da
28.05.2014 08:59
много добро
"не хранете с бисери прасетата"
цитирай
14. novaposoka - novaposoka - пореден коментар ...
28.05.2014 16:58
Получих поредния коментар от aboychev. Отнася се до коментар N:13, на pravda. Не го одобрих. Ще чакам той да се появи като резултат от "големият опит на aboychev" /по неговото твърдение/ в blog.bg.
Относно "учените-глупаци", формулировката на Карел Чапек, ще направя кратък коментар. Аз признавам тези хора за учени. И не случайно, във формулировката, на първо място стои понятието "учени". Понятието "глупаци" стои на второ място. "Глупаци", според мен, не означава, че те са глупави. То означава, че тези хора са насочили в неправилна, грешна посока, силата на своя мощен умствен капацитет. С тези хора може и трябва да се дискутира. А колкото до "глупавите-глупаци" /моя формулировка/, те нямат елементарна подготовка за дискусия. Хората, които се опитват да дискутират с тях, неволно се озовават на долнопробното ниво на заблуда, клевета, кавга, лъжа, при което дискусията се превръща в махленска препирня.
Георги Крумов
цитирай
15. injir - Да. Така е.
15.07.2014 21:40
Да. Така е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: novaposoka
Категория: Политика
Прочетен: 180891
Постинги: 88
Коментари: 127
Гласове: 89
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930