Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2013 11:52 - Специално за Кольо "bosia"
Автор: novaposoka Категория: Политика   
Прочетен: 1430 Коментари: 2 Гласове:
1



Привет Кольо!

         Чух за твоя проект, относно създаване на център за подготовка на управленци – експерти. Приветствам ентусиазмът ти и оценявам къртовския труд, който ти предстои. Но, моето мнение е, че ефектът ще бъде нищожен, да не кажа никакъв.

         Ние имаме много експерти и много финансисти и икономисти. Имаме и УНСС. Там се подготвят кадри, “загрижени” за световното стопанство, докато същите те разсипаха националното. Те са отлично подготвени по две направления.

         Първото е свързано със сбърканата марксистко-ленинска философия. Това е господстващата идеологическа система, изградена на базата на еволюционното учение. При нея липсват морални норми и тя е причина за сполетялата ни диктатура на беззаконието. В грубата материалистична среда, моралните норми виреят така, както биха вирели цветя в пустиня без вода.

         Второто е свързано с икономическото учение на Маркс. Икономисти и финансисти имаме в изобилие, и то с отлична подготовка. По-голямата част от тези марксисти управляваха социалистическото строителство. Не бива да си затваряме очите за деиствителните постижения на 45-годишния “тоталитарен” период. Поставям тоталитарен в кавички, защото той беше такъв, но не и за всички. По  отношение на народа, това беше духовна диктатура. Категорично беше забранен Бога, както и Неговите закони. За управляващите обаче, това беше икономическа диктатура. Те управляваха мощно национално стопанство, ползваха безвъзмездно всякакви блага, живееха в разкош, но това им беше недостатъчно. Те жадуваха да станат притежатели на народната собственост. Защото собственикът е господар, а управленецът е слуга на собственика, макар и да живее в охолство и разкош. Това ги обиждаше и те свалиха диктатурата на мнозинството, наложена именно над тях – престъпното и алчно управленско малцинство.

         Престъпната политическа класа отлично познава икономическото учение на Маркс. Точно това й позволи успешно да приложи в практиката онази част от него, която обяснява, как се става богаташ. Маркс е категоричен, и е прав - богат се става чрез контрол над стотици хиляди ръце, които създават принаден продукт. Този продукт е тор, по-скоро анабол, чрез който се помпат поникналите новобогаташи, а тези които го създават са съвременните роби, тотално заблуждавани, че “великодушните демократи” са им предоставили възможност да живеят в демократични условия.

         Как обосновават своето поведение, и как защитават ролята, която са си присвоили, а именно, спасители от комунизма? Моят отговор е:

НАГЛО, БРУТАЛНО, ЦИНИЧНО!

         Цинизъм е да се обяснява на народа, че прагът на пенсиониране трябва да съвпадне с прага на естествената смърт; 

         Цинизъм е нагло да се разпространява бруталната лъжа, че частната собственост е свята и непорочна, дори създава едва ли не “работодатели-светци”, а държавната е безотговорна и порочна, произвеждаща мързеливци и крадци.

         Формата на собственост не е носител на морални норми! Начинът на производство също!

         Именно в тази си част учението на Маркс е невярно. Не е вярно твърдението , че “…високите принципи на комунистическия морал произтичат  от самата природа на социалистическия строй, от неговата икономическа основа – обществената форма на средствата за производство” /Афанасиев. “Основи на философските знания”, изд. на БКП, 1964 г./.

         В миналото имахме господство на обществената собственост върху средствата за производство. Днес имаме абсолютно господство на частната. Нито една от тях не “произведе” морални норми. Така че, В’Каролевци и техните подобия, които ни вкараха в това блато, да спрат да хулят “безотговорната” държавна собственост, да спрат да възхваляват частната, и да спрат да обясняват, как тя ще ги направи праведни, дори светци.

        

         Революция ни е крайно необходима, но не като Великата във Франция, и като болшевишката в Русия.

         РЕВОЛЮЦИЯ е наложителна, но в духовната област. Нова посока, нов път на развитие на човешкото общество, нов начин на управление, ефективно използване /не дива експлоатация/ на най-важния ресурс на всяка нация – незаменимият, интелигентният човешки ресурс.

         Център за духовна просвета ни трябва, не център за подготовка на управленци, които ще управляват по правилата на долнопробното еволюционно учение, и ще налагат престъпни либерални икономически стратегии.

         Имаме Един Създател и един вечен и непреходен негов Закон, наречен от апостол Яков “…съвършения закон, закон на свободата” /Яков 1:25/. Той не допуска познатите ни сатанински отклонения – “ляво” и “дясно”, не допуска и измамните маскировъчни цветове, зад които се крие престъпната политическа класа.

         Само при приемането и прилагането на този закон в нашия живот, ние ще се почустваме наистина свободни. В това ни уверява Христос, а Той не е нито лъжец, нито измамник:

         “Ако пребъдвате в Моето учение, наистина сте Мои ученици; и ще познаете истината, и истината ще ви направи свободни” /Йоан 8:31,32/.   

           

            Георги Крумов   





Гласувай:
1


Вълнообразно


1. aip55 - В последните
21.07.2013 19:58
червени изречения усетих тотален култ заради, което се отвращавам от тях. Но със статията Ви има много положително мислене. Бъдете жив и здрав.....
цитирай
2. novaposoka - Отвращение -ДА, но от какво?
27.07.2013 08:58
“Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето това ние ще направим” /“Индигото на дискотека България” от Стефан Поптонев, ”Нова ЗОРА”, 08.01.02/.

Това е доктрината "Дълес". Тя беше реализирана в процеса на атеистичното комунистическо възпитание. Аз се отваращавам от нея.

А що се отнася до учението на Христос, на него с учудване са гледали дори еврейските фарисеи и законници:

"А фарисеите, като чуха, че смълчал садукеите, събраха се заедно. И един от тях, законник, зададе Му въпрос: Учителю, коя е голямата заповед в закона? А Той му рече: Да възлюбиш Господа, твоя Бог, от цялото си сърце, от цялата си душа и с целия си ум. Това е голямата и първа заповед. А втората, подобна на нея , е тази: Да възлюбиш ближния си като себе си" /Матей 22:34-39/.

Христос ни препоръчва, не да направим скок в тъмното, а да приемем учението Му с ум и разум, ако имаме такъв. И когато изпитваме отвращение от това предложение, сериозно трябва да се замислим.

Георги Крумов
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: novaposoka
Категория: Политика
Прочетен: 179142
Постинги: 88
Коментари: 127
Гласове: 89
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031