Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2013 00:44 - Доходи и данъци
Автор: novaposoka Категория: Политика   
Прочетен: 1517 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.07.2013 01:03


На 08 юни 2013 г. в "Дискусионно студио" с Велизар Енчев, двама професори разясняваха финансовата политика на правителството.

Позиции:

- Несъгласие с плоския данък.
В Библията 48 пъти е употребено понятието "десятък". Все си мисля, че Бог е по-справедлив от мародерите, които живеят само от данъци. И Той е определил всеки човек да дава десятък за обществото от своя реален доход, изкаран от двете му ръце. Този библейски принцип е спазван дори от турските ни поробители.
Налагайте прогресивни данъци, но не върху заплатата на наемния работник, а върху парите на кредитните милионери, създадени от престъпни правитества, изпълняващи "експертните" ви съвети. Според вас, справедливо е богатите да се облагат. Да! Справедливо е!! Но наемният работник не е богаташ. Пилотът, подводничарят, миньорът, парашутистът, и всички работещи в рискови условия не са богаташи. Тяхната заплата достатъчно се цеди, преди да я получат. Не им налагайте вашата "справедливост"!


- Отмяната на данъка върху лихвите било популистки ход. Отново Европа за пример - там всеки доход се облагал.
Братя професори, аз ли да ви обяснявам, че тези лихвички не компенсират дори инфлацията, камо ли да представляват някакъв доход. Говоря за трудовия човек, който едвам е спестил дребни пари за черни дни. Алчният банкер му хвърля няколко трохи от богатата си трапеза, а вие искате да му ги отнемете. А купчината на вълчата трапеза стои непокътната, даже расте. Налагайте данъци, но не върху мизерните лихвички, а върху лихвите на депозираните измамно придобити милиони!!

Възрастта за пенсиониране трябва да се увеличава, а не да се замразява, както решило това правителство.
Имаше един разказ на български класик, за една крава, която умряла пред дървеното рало. Това искате вие за българските граждани, да се пенсионират "пред страшния съд, т.е., пред моргата" /авторът на цитата е посочен в друг мой постинг/. 
Четете "Капиталът" на Маркс и се съобразявайте с неговото "евангелие", що се отняся до икономиката и експлоатацията на наемния работник. Смятайте, достатъчно ли му  дават робовладелците, за да осигурят възпроизводство на работната сила?  Оставете сатанинската марксистко-ленинска философия, която приравнява човека с маймуните, и която създава хищни зверове, пиещи кръвта на обикновения човек. Бог дава оценка на безумието, обхванало човечеството,  както и резултатите от него:
"Безумният рече в сърцето си: Няма Бог. Поквариха се; извършиха омразни дела; няма кой да прави добро. Господ надникна от небесата над човешките чада, за да види има ли някой разумен, който да търси Бога. Всички се отбиха от пътя, заедно се развратиха; няма кой да прави добро, няма ни един. Без разум ли са всички, които беззаконстват, които изпояждат людете Ми, както ядят хляб, и не призовават Господа? Ето, ще ги нападне голям страх; защото Бог е в поколението на праведните. Посрамихте намеренията на бедния; Господ обаче му е прибежище." /Псалми 14:1-6/. 

Георги Крумов



 
 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: novaposoka
Категория: Политика
Прочетен: 180714
Постинги: 88
Коментари: 127
Гласове: 89
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930