Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2013 16:18 - Грижа за поколенията данъкоплатци
Автор: novaposoka Категория: Политика   
Прочетен: 626 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.07.2013 07:15



Главният герой от постинга “Грижа за българския данъкоплатец”, продължава своята “спасителна” мисия. Радушно приет от една евроориентирана телевизия, споменатият вече пропагандатор на заробващата ни евроинтеграция, народен измамник, гробар на милиарди, обещава да намали количеството на загробените пари.

         Новината гласи, че е наета авторитетна международна адвокатска кантора, която ще осъди искането на Русия за два милиарда евро неустойки. Отново възникват въпроси:

         Чии са парите за това дело с неизвестен край?

        

         Ако бъде намален иска, какво е очакваното намаление? 

        

         Какво успокоение носи на народа факта, че загробените пари няма да са четири  милиарда /заедно с вложените два/, а примерно, само три?

 

         Аргументът на "държавниците", управляващи не държавата, а частните си фирми::

         “Българската държава не може да си позволи да влага пари за централа, която ще натовари бъдещите поколения”.

        

         Отново демонстрация на грижа за бъдещите поколения, чието появяване е проблемно, като се има предвид, че тези, които трябва да ги създават, днес тънат в мизерия.

         Товарът за бъдещите поколения наистина би бил непосилен, ако произведената електоенергия би могла да се разлива, както може да се разлива бензин. Кой малоумник би произвеждал бензин, за да го разлива, а в същото време да изплаща рафинерията?

         Известно е, че всяко производство носи някаква печалба, в зависимост от неговата ефективност. За сега по-ефективно и евтино производство на енергия, от тази на атомните централи, няма. Освен това, електроенергията е основата за възраждането на варварски разбитата ни икономика. А една възродена икономика ще поеме работни ръце, които няма да бездействат, а ще създават принадена стойност. Известно е още, че един трактор, автобус, влак, генератор, централа, включени в експлоатация, се изплащат за много по-малко време, сравнено с времето за експлоатация.

 

         Посредствени хора, посредствено мислене /ако въобще има такова/, посредствени аргументи, жалка и слаба, нищожна държава. Същите съвети раздават и псевдоикономистите – “По-малко държава в икономиката”, а най-добре според тях, никаква. 

         Малоумниците се борят да загробят не само някакви си милиарди. Те искат да вкарат в гроба държавата, представлявана според тях, от недостоен, некачествен, лош материал, несъответстващ на техните евроатлантически стремления.

           

            “Горко ти земьо, когато царят ти е дете, и князете ти пируват отрано!” /Еклисиаст 10:16/.



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: novaposoka
Категория: Политика
Прочетен: 179198
Постинги: 88
Коментари: 127
Гласове: 89
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031